minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Pastorale zorg, retraites en counseling

Pastorale zorg en counseling zijn centrale werkterreinen van de kerk. Gewoon met iemand kunnen praten is goed voor je. Iets kwijt kunnen is nuttig voor iedereen. Professioneel pastoraat geeft geen goedbedoelde snelle adviezen of morele oordelen. Pastorale zorg en counseling helpen mensen om de problemen in hun leven opnieuw te beoordelen en om zelfverzekerd en verantwoord beslissingen te nemen. Veel mensen waarderen daarom ook het aanbod van regelmatige geestelijke begeleiding.

De kapucijnen zijn actief op talrijke gebieden van zielzorg en begeleiding. In bijna alle kloosters kan men gewoon aankloppen en een broeder om een praatje vragen. De kapucijnen zijn ook te vinden in parochiepastoraat, pelgrimspastoraat, stadspastoraat, daklozenpastoraat en biechtpastoraat. Voor meer informatie over pastorale zorg, zie de pagina’s over de individuele kloosters.

NIEUWSBRIEF

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse NIEUWSBRIEF”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief