minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Symposium “800 jaar Zonnelied van Franciscus”

Ter gelegenheid van het 800-jarig jubileum van het Zonnelied van Franciscus organiseren verschillende partijn een symposium over dit onderwerp. Datum: 24 en 25 oktober 2024 in het LVR-Landesmuseum in Bonn.

Franziskaner Helfen, het instituut Fachstelle Franziskanische Forschung, het Franciscaans Studiecentrum aan de Universiteit van Tilburg en de Johannes Duns Scotus Academie organiseren samen een wetenschappelijk symposium in Bonn ter gelegenheid van het jubileum “800 jaar Zonnelied van Franciscus”.

Het symposium combineert een keynote lezing op 24 oktober 2024 (18.00 uur) en de conferentie op 25 oktober 2024 (van 9.00 tot 18.00 uur). Volgens de organisatoren zullen de volgende onderwerpen aan bod komen

   – de fundamenten van succesvolle mens-wereld relaties in het Antropoceen

 –  het Abrahamitische begrip van de schepping als alternatief voor het antropocentrisme van de moderniteit

– sociaal-politieke gevolgen van theologische/sociaal-wetenschappelijke theorieën rond het begrip ‘Mitwelt’

Meer informatie over het symposium en de mogelijkheid om U aan te melden kunt U krijgen via het emailadres  veranstaltungen@franziskaner-helfen.de. Het symposium is gratis toegankelijk.

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief