minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Shia LaBeouf wordt katholiek na zijn rol in de film over Pater Pio

Acteur Shia LaBeouf heeft het geloof gevonden, zo vertelt hij in een interview. En dat dankzij zijn rol als de kapucijnerpater Pio in de gelijknamige film. De Italiaans-Duitse film Padre Pio komt volgende week uit op het Internationaal Filmfestival van Venetië. Nu de hoofdrolspeler laat weten dat hij dankzij pater Pio het geloof gevonden heeft én uit een heel donkere periode recht gekrabbeld is, zijn de verwachtingen extra hoog gespannen. In een boeiend video- interview met bisschop Robert Barron doet Shia LaBeouf het hele verhaal van zijn bekering.
Bisschop Barron is sinds 2022 bisschop van Winona-Rochester en een sterke communicator via het door hem opgerichte initiatief Word On Fire. Voor het interview klik hier: https://youtu.be/hjxKG4mR3U4

‘Ik kon nergens meer heen’
Toen de acteur gevraagd werd voor de hoofdrol in de film over pater Pio, moest hij niet lang twijfelen. Zijn carrière hing aan een zijden draadje en zelf zat hij diep in de put. Zo diep dat hij soms zelfmoordgedachten had, zo vertelt hij in het interview. Maar het verlangen om vol te houden, was sterker. En dus kwam de uitnodiging precies op het juiste moment. Hoewel hij invloeden meekreeg van het joodse geloof van zijn moeder en van het christelijke van zijn vader, geloofde de 36-jarige Shia LaBeouf vooral in zichzelf. Toch bleek God plannen met hem te hebben. Aangekomen in het kapucijnenklooster waar hij zich zou onderdompelen in de wereld van pater Pio, gebeurde er iets in zijn hart.

LaBeouf: ‘Het voelde als een klik. Een handreiking die me naar een andere wereld bracht, de
laatste halte van de trein. Ik kon nergens anders meer heen. Achteraf gezien voelt het alsof ik
erin geluisd ben, alsof het gebeurde ondanks mezelf. En tegelijk voelde het zo juist.’


Berouw en vergeving
De Hollywood-ster legt uit hoe de christelijke benadering van berouw hem hielp om uit zijn ‘duisternis’ te komen. Terwijl hij zijn eigen misstappen onder ogen zag, leerde hij hoe verstrekkend Gods barmhartigheid kan zijn.  LaBeouf werd meermaals gearresteerd voor openbare dronkenschap en intimidatie. In december 2020 werd LaBeouf aangeklaagd door zijn ex-vriendin FKA Twigs wegens seksuele mishandeling , aanranding en het toebrengen van emotioneel leed. ‘Het verhaal van een kapucijn die een gevangenisstraf had uitgezeten voor moord, gaf me het gevoel: Oh, er is hoop. Als anderen hun weg hierin mochten vinden, heb ik ook de toestemming.’ Op Oudjaarsdag 2023 ontving LaBeouf het vormsel uit handen van bisschop Barron.

Bron Kerknet.behttps://www.kerknet.be/kerknet-redactie/video/shia-labeouf-wordt-
katholiek-een-wonder-van-pater-pio

Foto: Father Hai Ho – Instagram

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief