minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Poëtisch silhouet Mariapark klooster Meersel-Dreef

Monique Bol, voormalig stadsdichter van Hoogstraten, schreef het gedicht Labyrinth voor het Franciscaans labyrint in het Mariapark. De broeders van het Kapucijnenklooster vonden het speciaal genoeg om niet op een gewoon bord te plaatsen. Daarom mocht grafisch designer Geert Rutten uit Meersel-Dreef aan de slag.

“Toen ik het gedicht van Monique las, probeerde ik er een beeld bij te vormen”, vertelt Geert. “Het is een mooi gedicht waarin alles samenkomt. Daarom koos ik als poëtisch silhouet voor een vrouw die de natuur in zich opneemt. Het is gemaakt van gefreesd plexiglas om de transparantie te benadrukken, je ziet er bijen en vlinders in. De print van het gedicht zit erin verwerkt.”

Bij de inhuldiging las Monique Bol haar gedicht voor en gaf haar visie. “Ik ben geen stadsdichter meer, maar ben blij met het poëtisch silhouet. Via mijn project twee jaar geleden voor het opfleuren van elektriciteitskasten in Hoogstraten staat mijn poëzie en zijn kunst al ergens samen. In het Mariapark komen alle eindjes van het leven in het silhouet samen.”

Gazet van Antwerpen, 7 april 2024. https://www.gva.be/cnt/dmf20240407_95116409

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief