minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Kapucijnenklooster Tilburg in transitie

Op 25 juni 2024 verhuisde de laatste van de drie groepen broeders van Tilburg naar Breda. Iedereen is veilig aangekomen. Natuurlijk moet iedereen nog wennen aan de nieuwe situatie, maar de broeders zijn allemaal vol goede moed dat dit wel zal lukken.

In Tilburg zelf heeft een vastgoed-beschermer de zorg voor het gebouw overgenomen. 15 jongeren hebben tijdelijk hun intrek genomen in het klooster en dienen onder andere als antikraakwacht.

Zoals reeds aangekondigd is aannemer Roelofs en Haase de beoogde nieuwe eigenaar van het pand, maar de Provinciaal moet nog de goedkeuring van Rome ontvangen. Nico Haase, eigenaar van het familiebedrijf uit Rijssen en ook eigenaar van het kapucijnenklooster in Velp, stapte al een paar maanden geleden in het proces voor herbestemming van het Tilburgse klooster. Dit waarborgt niet alleen de voortzetting van de ontwikkeling van het pand, maar vormt tegelijkertijd een continuïteit in de lopende gesprekken met potentiële huurders.

In de komende weken zullen ook afspraken worden gemaakt over hoe de overdracht plaats zal vinden met de nieuwe eigenaar.

De Nederlandse administratie van de Delegatie blijft naar verwachting tot het einde van het jaar in Tilburg voordat de verhuizing naar Velp kan worden afgerond. Tot die tijd zal Delegaat br. Christophorus ook nog zijn kantoor en slaapkamer in Tilburg houden.

In het kader van de sluiting van het klooster zullen de 206 broeders die in de kloosterhof begraven liggen, herbegraven worden op het kerkhof van het Emmausklooster in Velp. In het kader van de herbegrafenis zal er zeker een eigen liturgische viering plaatsvinden. De datum van de herbegrafenis staat nog niet vast, informatie volgt zodra er meer bekend is.

Het nieuwe adres van de kapucijnengemeenschap in Breda is:

Minderbroeders Kapucijnen
Brabantlaan 5
4817 JW Breda
E-mail: ad_ferm57@hotmail.com

De datum voor een afscheidsfeest in Tilburg blijft in de kalender staan op 6 oktober 2024.

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief