minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Kerk van kapucijnenklooster in Meersel-Dreef wordt fietskerk

De kerk van het kapucijnenklooster van Meersel-Dreef (Hoogstraten), op de grens van de provincies Antwerpen en Noord-Brabant, is sinds kort een fietskerk! Het klooster van Meersel-Dreef is al langer een populaire bestemming, ook voor veel fietsers die er halt houden voor een moment van rust  of een picknick. Naast de kerk is nu een plaatsje gemaakt voor een reparatiezuil en een oplaadpunt (met dank aan broeder wind), aldus gardiaan Kenny Brack en er is een afdak gebouwd om droog dan wel in de schaduw te kunnen werken.

Fietskerken zijn open kerken in de buurt van fietspaden die uitnodigen tot stilte en bezinning in of rond de kerk. In principe beschikken ze ook over toegankelijke toiletten en verstrekken ze informatie over bezienswaardigheden in de regio. De fietskerken zijn vooral in Duitsland populair. Daar zijn er momenteel al meer dan 180, zowel protestantse als katholieke.

kerk klooster Meersel-Dreef

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief