minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Kapucijnenkloosters te bezoeken!

Om de zoveel tijd openen kloosters in Nederland en Vlaanderen hun deuren voor geïnteresseerden van buiten. Op 2 juni aanstaande vinden in Vlaanderen weer de Open Kerkendagen plaats waaraan het kapucijnenklooster in Meersel-Dreef deelneemt. Meersel-Dreef ligt onder Breda zo ongeveer op de Nederlands-Vlaamse grens, bezoekers uit Vlaanderen én Nederland weten het Mariapark, het Franciscaanse Belevingscentrum en Taverne de Zevenster goed te vinden. Meer informatie over het programma op 2 juni in Meersel-Dreef vindt U onder https://openchurches.eu/nl/evenementen/14539 .

Een week later, op 9 juni aanstaande vindt in Nederland de Open Kloosterdag plaats. De kapucijnen nemen ook aan deze dag deel en organiseren in het Emmausklooster in Velp (bij Grave, Noord-Brabant) een heel programma. Momenteel wordt er hard gewerkt aan nieuwe start van kapucijns leven in Velp met broeders uit verschillende landen en werelddelen. Nadere informatie over het programma op 9 juni in Velp volgt nog, zowel op deze website als op de website van de Konferentie Nederlandse Religieuzen die de Open Kloosterdagen in Nederland organiseert. U bent nu al van harte uitgenodigd om beide data in uw agenda te noteren en de twee kloosters en de gemeenschappen die daar wonen nader te leren kennen! 

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief