minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Kapucijnen lanceren nieuw tijdschrift

De Kapucijnen lanceerden eind 2023 hun nieuwe Duitstalige tijdschrift “cap!”. Het zal vanaf 2024 drie keer per jaar verschijnen en wel in de adventstijd, de paastijd en in de zomer.

“Authentiek, spiritueel, concreet: zo willen wij Kapucijnen de mensen tegemoet treden met ons nieuwe tijdschrift”, zegt broeder Helmut Rakowski, hoofd van de Kapucijnen in Duitsland, West- Oostenrijk, België en Nederland. “De wereld verandert en wij Kapucijnen worden, net als alle mensen om ons heen, uitgedaagd. Hoe kunnen we duurzaam en spiritueel leven in tijden van klimaatcrisis, oorlog en andere omwentelingen? Het evangelie en de waarden van de stichter van onze orde, Franciscus van Assisi, geven ons antwoorden op deze vragen. We willen deze graag delen”.

Drie keer per jaar pakken de Kapucijnen met “cap!” actuele thema’s op en verkennen ze Franciscaanse waarden. De naam van het tijdschrift is afgeleid van de naam van de Kapucijnen. De “Orde van de Minderbroeders Kapucijnen”, of “Ordo Fratrum Minorum Capucinorum OFMCap” in het Latijn, is een wereldwijde religieuze orde in de traditie en geest van Franciscus van Assisi. Met hun nieuwe tijdschrift “cap!” willen de Kapucijnen mensen van alle leeftijden bereiken die geïnteresseerd zijn in de eeuwenoude waarden van de christelijke en Franciscaanse traditie en die op zoek zijn naar praktische en spirituele inspiratie voor hun dagelijks leven. “We bieden Franciscaanse levensgetuigenissen, impulsen voor het leven en de geloofspraktijk en een uitgebreid coververhaal over een belangrijk levensthema”, zegt broeder Helmut.

Sinds 2023 verenigt de Duitse kapucijnenprovincie kloosters uit vier landen in Europa. Er zijn zeven vestigingen in Duitsland, drie in België, twee in Nederland en vier in Oostenrijk. Drie Duitse Kapucijnen wonen en werken in Albanië.

Bestel hier je gratis exemplaar: kapuziner.org/magazin (Duitstalig)

Magazine CAP

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief