minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Franciscaanse Kloosterweekeinden: kennismaking met de spiritualiteit van Franciscus van Assisi

In maart en juni organiseert de Franciscaanse Beweging een kennismakingsweekend rond Franciscus. Deze weekenden vinden plaats in het klooster van de zusters clarissen in Megen. Tijdens dit weekend maak je kennis met het leven van Franciscus en zijn spiritualiteit.

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je met hulp van twee begeleiders kennis met en verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het aanbod is verdeeld in kennismakings- en themaweekenden.

De kennismakingsweekenden vinden plaats van 8-10 maart en van 28-30 juni bij de zusters clarissen in Megen. Het programma begint op vrijdag om 17.00 uur en duurt tot zondag 14.30. De eigen bijdrage (voor overnachting, maaltijden en begeleiding) bedraagt €155,-, indien dit te hoog is, kan tegen een gereduceerd tarief van €80,- worden deelgenomen. In het klooster heb je een eenvoudige eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten.

Voor informatie en aanmelden stuur je een email naar: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie kun je ook bellen met 06-38153049

Alle informatie over de kloosterweekenden van de Franciscaanse Beweging vind je tevens op www.franciscaansebeweging.nl/kloosterweekenden

De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er kennismakingsweekenden en themaweekenden georganiseerd. Naar verwachting vinden in de toekomst ook weer kloosterweekeinden in het Emmausklooster in Velp plaats.

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief