minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

kapucijnen

ontdekken

Magazine CAP

Tijdschriften

Met Kap en Koord

Het tijdschrift ‘Met Kap en Koord’ van de Nederlandse Kapucijnen is meer dan zestig jaar verschenen. In november 2023 verscheen de laatste uitgave maar exemplaren van eerder verschenen nummers zijn via het secretariaat in het klooster in Tilburg in beperkte mate nog te verkrijgen.

Vraag op

Handdruk

Handdruk is het gratis tijdschrift van de franciscaanse familie van Vlaanderen en verschijnt viermaal per jaar. Handdruk informeert over franciscaanse spiritualiteit, bevat inspirerende teksten en geeft achtergrondinformatie over de franciscaanse familie. Abonneer je gratis op het driemaandelijks tijdschrift

Abonneer

Cap!

Drie keer per jaar pakken de Kapucijnen met „cap!“ actuele thema’s op en verkennen ze Franciscaanse waarden. Met hun nieuwe tijdschrift „cap!“ willen de Kapucijnen mensen van alle leeftijden bereiken die geïnteresseerd zijn in de eeuwenoude waarden van de christelijke en Franciscaanse traditie en die op zoek zijn naar praktische en spirituele inspiratie voor hun dagelijks leven.

Abonneer

PODKAP_de kloosterpodcast (Duitstalig)

Verschillende kapucijnen geven een korte impuls over het evangelie van de zondag. Puntig, begrijpelijk en heel persoonlijk. Verschijnt wekelijks.

Informatie rechtstreeks naar je oren: “PODKAP_de kloosterpodcast” bestaat momenteel uit twee series die regelmatig worden geüpdatet: AURUM en SANCTUM. Korte impulsen over het evangelie, praktische voorbeelden en Franciscaanse heiligen, maar ook gesprekken over theologie en kloosterleven – dit alles is PODKAP! Luister of abonneer je op onze podcast op alle gangbare platforms (onder de naam “PODKAP”).

Sanctum

Heiligen zijn ook vandaag als wegwijzers van belang. Broeder Leonhard Lehmann vertelt over Franciscaanse heiligen en hun handelen. Verschijnt eens per maand.

Aurum

Verschillende kapucijnen geven een korte impuls over het evangelie van de zondag. Puntig, begrijpelijk en heel persoonlijk. Verschijnt wekelijks.

Radio Maria interviews

De Vlaamse tak van Radio Maria heeft in het verleden twee interviews gevoerd met Kapucijnen: Klaas Blijlevens en Kenny Brack

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief

boeken
Ruusbroec in gesprek met drie vrienden

Van: Broeder Klaas Blijlevens

Kapucijn Klaas Blijlevens brengt ons in contact met een grootmeester van de mystiek, Jan Van Ruusbroec. Om de lezer in te leiden in enkele van…