minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

Antwerpen (B)

Sinds 1586 zijn de Kapucijnen thuis in Antwerpen – als predikers in woord en daad, als broeders van de bewoners van de stad, als mensen met een hart voor de minsten en de armen. Het eerste huis van de Kapucijnen stond aan de Paardenmarkt in Antwerpen, vandaag de dag wonen de broeders aan de Ossenmarkt, aan de rand van het centrum van de stad, op loopafstand van het Centraal Station, midden in een levendige wijk waar mensen uit alle delen van de wereld wonen naast veel studenten die om de hoek studeren. De Kapucijnengemeenschap is zelf ook internationaal samengesteld met broeders uit Vlaanderen, Pakistan, Polen en Congo.

De kapucijnenkerk staat alle dagen van de week open voor iedereen die een moment van stilte of bezinning zoekt; in de kerk voelt zich een grote Poolstalige gemeenschap thuis naast een grotere groep gelovigen uit Oekräine. In het klooster hebben verschillende ideële organisaties als Pax Christi, IPIS, de stichting KaVis, Emmaüs Jeugdzorg, Payoke en de interfranciscaanse organisatie Tau hun kantoorruimten naast het sociale centrum De Kauwenberg.

Contact

MINDERBROEDERS KAPUCIJNEN DELEGATIE VAN DE LAGE LANDEN
Kantoor Antwerpen
Delegaat.LL@kapuziner.org
www.capuchins.be

Fraterniteit Antwerpen
Ossenmarkt 14
2000 Antwerpen
fraternity_antwerp@capuchins.be

Fraterniteit Meersel-Dreef
Dreef 38
2328 Meersel-Dreef
gardiaan-meersel-dreef@capuchins.be

Fraterniteit Herentals
Kapucijnenstraat 9
2200 Herentals
herentals@capuchins.be

NIEUWSBRIEF

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse NIEUWSBRIEF”. www.kapucijnen.com/nieuwsbrief