minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Br. Marcin: „Dankbaar dat ik tot deze kapucijnerorde behoor“

FOTO: KAPUCIJNEN

Ik heet Marcin Derdziuk en ik ben geboren in 1980 in Polen. Ik ben opgegroeid in een katholieke familie. Mijn ouders hebben mij getoond wat het betekent om gelovig te zijn. Mijn familie en de omgeving hebben me enorm geholpen om Jezus en de Kerk te leren kennen.

Tijdens mijn studies ben ik ook vaak naar de kerk gegaan om te bidden. Ik had een diepe relatie met Jezus. Bijna elke dag heb ik ook de H. Mis bijgewoond. Het was voor mij de belangrijkste gebeurtenis in de dag.

Ik wou zoals H. Franciscus van Assisi op weg gaan en naar zijn voorbeeld leven. Het leven dat op gebed, broederschap en armoede en apostolische houding gebaseerd is. Ik koos voor het leven in de orde van de kapucijnen omdat deze orde me aansprak. De broeders, met bruine habijt met de kap en hun radicale leven, zijn mijn familie geworden.

Ik voel me vooral dankbaar dat ik tot deze kapucijnenorde behoor. Elke dag ben ik God dankbaar voor deze gave. Ik ben ook lid van de gemeenschap van Sint – Laurentius van Brindisi, een internationale broederschap. Het is een nieuw project om ons kapucijnerleven voor te zetten en ons charisma te herbronnen.

Een van het belangrijkste in het leven van kapucijnen is ons charisma in verband met het sacrament van verzoening.
Ik denk dat we vandaag fier mogen zijn omdat onze kerken de biechtkerken van de steden en dorpen geworden zijn.
Ook onze orde heeft veel heiligen onder andere H. Pio Forgione en H. Leopold Madnić.“

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse NIEUWSBRIEF”. www.kapucijnen.com/nieuwbrief