minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

Nieuw boek van broeder Stefan Walser: “Fehlt Gott? Eine Spurensuche“

DE KAPUCIJN EN THEOLOOG STEFAN WALSER HEEFT EEN NIEUW BOEK GEPUBLICEERD. IN „ONTBREEKT GOD? EINE SPURENSUCHE“ ONDERZOEKT DE AUTEUR DE VRAAG WAT MENSEN EN DE SAMENLEVING VERLIEZEN ALS GOD ONTBREEKT.

God is niet vanzelfsprekend. Voor velen is God twijfelachtig geworden. Maar wat ontbreekt er als God ontbreekt? Stefan Walser, junior hoogleraar fundamentele theologie en christelijke identiteiten, onderzoekt deze vraag in zijn nieuwe boek „Fehlt Gott? Eine Spurensuche“. De broeder Kapucijn is eindredacteur van het boek en draagt ook zelf een artikel bij.

Het boek is een zoektocht naar aanwijzingen en sporen van God. De auteurs gaan naar plaatsen waar God een leegte en een vraag is geworden. „De bijdragen hebben de positieve notie gemeenschappelijk dat er iets ontbreekt als God ontbreekt,“ zegt broeder Stefan Walser. „We vragen ons af hoe we kunnen spreken over een God die niet vanzelfsprekend is en die soms op merkwaardige wijze lijkt te zijn verdwenen uit de samenleving en de kerk.“

Naast Stefan Walser hebben Paul Deselaers, Margareta Gruber OSF, Klaus Kleffner, Jürgen Werbick, Martin Rohner en Hans-Joachim Höhn aan het boek bijgedragen.

Stefan Walser
Stefan Walser is sinds 2006 kapucijn. Hij is priester en werkt als junior professor voor fundamentele theologie en christelijke identiteiten aan de Universiteit van Bonn.

Stefan Walser

Nieuw boek van broeder Stefan Walser: “Fehlt Gott? Eine Spurensuche“
Grunewald
ISBN: 978-3-7867-3337-9
Prijs: € 19,00