minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

minderbroeders kapucijnen

eenvoudig • franciscaans • leven

kapucijnen

ontdekken

De provincie in een oogopslag:

Kapucijnen in België, Duitsland, Nederland en delen van Oostenrijk

De provincie verenigt sinds 2023 kloosters van de kapucijnse orde uit vier landen in Europa.  De Duitse Kapucijnenprovincie is een aantal jaren geleden ontstaan uit de fusie van twee vroeger zelfstandige Duitse provincies. De Nederlandse broeders maken sinds 2020 deel van de provincie uit en de Vlaamse Kapucijnen sinds 2023. De broeders in Nederland en Vlaanderen zijn georganiseerd in de “Delegatie van de Lage Landen” van de Duitse Kapucijnenprovincie. Vier Oostenrijkse kloosters maken sinds 2022 als “Delegatie Tirol” ook deel uit van de overkoepelende provincie. De andere kloosters in Oostenrijk behoren tot de provincie Krakau.

Het secretariaat van de provincie is gevestigd in München. De gekozen provinciaal van de provincie is broeder Helmut Rakowski, de afgevaardigde van de delegatie in Tirol is broeder Erich Geir en de afgevaardigde van de delegatie in de Lage Landen is broeder Christophorus Goedereis.

Alles over het profiel van de locaties en nieuws over de kloosters vind U op de subpagina’s van de vestigingen door te klikken op de punten op de kaart (de informatie over de Duitse en Oostenrijkse kloosters is in het Duits).

Kapucijnengemeenschappen in België

Antwerpen, Herentals en Meersel-Dreef

Kapucijnengemeenschappen in Duitsland 

Altötting, Clemenswerth, Frankfurt, München, Münster, Werne und Zell am Harmersbach 

Kapucijnengemeenschappen in Nederland

Tilburg, Velp (vanaf 2024)

Kapucijnengemeenschappen in Oostenrijk 

Feldkirch, Irdning, Innsbruck und Salzburg

KAPNEWS

De kapucijnennieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de kapucijnen en hun inzet? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse KAPNEWS”. www.kapucijnen.com/newsletter