Waar leven wij?

De provincie in een oogopslag: Kapucijnen in België, Duitsland, Nederland en delen van Oostenrijk.

De provincie verenigt sinds 2023 kloosters van de Kapucijnse orde uit vier landen in Europa. De Duitse Kapucijnenprovincie is een paar jaar geleden ontstaan uit de fusie van twee vroeger zelfstandige Duitse provincies. De Nederlandse broeders maken sinds 2020 deel van de provincie uit en de Vlaamse Kapucijnen sinds 2023. De broeders in Nederland en Vlaanderen zijn georganiseerd in de "Delegatie van de Lage Landen" van de Duitse Kapucijnenprovincie. Vier Oostenrijkse kloosters maken sinds 2022 als "Delegatie Tirol" ook deel uit van de overkoepelende provincie. De andere kloosters in Oostenrijk behoren tot de provincie Krakau.

Het secretariaat van de provincie is gevestigd in München. De gekozen provinciaal van de provincie is Br. Helmut Rakowski, de afgevaardigde van de delegatie in Tirol is Br. Erich Geir en de afgevaardigde van de delegatie in de Lage Landen is Br. Christophorus Goedereis.

Alles over het profiel van de locaties en nieuws over de kloosters vind U op de subpagina's van de vestigingen door te klikken op de betreffende locatie hieronder (de informatie over de Duitse en Oostenrijkse kloosters is in het Duits).
 

Kapucijnengemeenschappen in België
Antwerpen, Herentals en Meersel-Dreef

Kapucijnengemeenschappen in Duitsland
Altötting, ClemenswerthFrankfurtMünchenMünsterWerne en Zell am Harmersbach

Kapucijnengemeenschappen in Nederland
TilburgVelp (vanaf 2024)

Kapucijnengemeenschappen in Oostenrijk
Feldkirch, Irdning, Innsbruck en Salzburg