Kapucijnen in Antwerpen (België)

Sinds 1586 zijn de Kapucijnen thuis in Antwerpen - als predikers in woord en daad, als broeders van de bewoners van de stad, als mensen met een hart voor de minsten en de armen. Het eerste huis van de Kapucijnen stond aan de Paardenmarkt in Antwerpen, vandaag de dag wonen de broeders
aan de Ossenmarkt, aan de rand van het centrum van de stad, op loopafstand van het Centraal Station, midden in een levendige wijk waar mensen uit alle delen van de wereld wonen naast veel studenten die om de hoek studeren. De Kapucijnengemeenschap is zelf ook internationaal samengesteld met broeders uit Vlaanderen, Pakistan, Polen en Congo.

De kapucijnenkerk staat alle dagen van de week open voor iedereen die een moment van stilte of bezinning zoekt; in de kerk voelt zich een grote Poolstalige gemeenschap thuis naast een grotere groep gelovigen uit Oekräine. In het klooster hebben verschillende ideële organisaties als Pax Christi, IPIS, de stichting KaVis, Emmaüs Jeugdzorg, Payoke en de interfranciscaanse organisatie Tau hun kantoorruimten naast het sociale centrum De Kauwenberg.