Nieuws en jubilea in 2019

Mijndert Duivenvoorden Op 18 mei 2019 overleed te Tilburg onze broeder Mijndert Duivenvoorden. De uitvaart zal zijn op vrijdag 24 mei 2019 in Tilburg. Vandaar zal hij ter aarde worden besteld op de Gedenkplaats van de kapucijnen in Velp (NB).
Lees verder...

Wim van Kreij Op 26 januari 2019 overleed te Tilburg onze broeder Wim van Kreij. De uitvaart vond plaats in Tilburg. Vandaar werd hij ter aarde besteld op de Gedenkplaats van de kapucijnen in Velp (NB).
Lees verder...

Arie van Diemen Op 23 januari 2019 overleed te Medan, Sumatra, onze broeder Arie van Diemen. De uitvaart vond plaats in Pematang Siantar. Hij is begraven op de begraafplaats in Sinaksak.
Lees verder...

Jo Veldkamp Op 20 december 2018 overleed te Zevenaar in zijn slaap onze broeder Jo Veldkamp. De uitvaart vond plaats op 27 december 2018 in de Franciscuskerk in Babberich.
Lees verder...

Philippus Philippus Het voormalige gebouw van de missieprocuur is vanaf 20 juli het bestuurscentrum van de Nederlandse kapucijnen.
Het adres is: Custodie van de Nederlandse kapucijnen, Korvelseweg 165, 5025 JD Tilburg
De e-mailadressen blijft onveranderd.
De nieuwe telefoonnummers zijn:
Custos013-537 55 93Piet Hein van der Veer
Economisch adviseur013-537 55 92L.M. Bert de Veer
Secretariaat013-537 55 95Ingrid van der Heide
Secretaris financiën013-537 55 94Francine Pertijs
Klooster Den Bosch Op 1 augustus 2018 hebben de kapucijnen na meer dan 400 jaar het klooster in Den Bosch verlaten. De franciscanen met andere groepen bewonen dan het Stadsklooster San Damiano.
Zending weekendbegeleiders In Den Bosch zijn op zondag 29 oktober 2017 nieuwe begeleiders van de kloosterweekenden gezonden. www. kloosterweekend.nl is de naam voor wat vroeger oriëntatie heette.
Generale Overste benoemt Piet Hein van der Veer tot eerste custos De Nederlandse provincie is veranderd in Generale Custodie. Op 16 juni heeft Generale Overste Mauro Jöhri met generaal raadslid Pio Murat in Tilburg Piet Hein van der Veer tot custos benoemd, samen Antoon Mars en Ad Vermeulen als raadsleden.
Klooster Breda, Schorsmolenstraat Breda Vandaag meldt: De gemeente Breda en Stichting Het Klooster hebben overeenkomst ondertekend, die een nieuwe invulling van het klooster aan de Schorsmolenstraat mogelijk maakt.
Stichting Het Klooster wil er een woon- en werkgemeenschap voor drie professionele begeleiders en twaalf bewoners vestigen: mensen die willen re-integreren in de maatschappij.
Er komen in het klooster een eenvoudig restaurant, een oefenruimte voor circusartiesten, taartenbakkerij met verkooppunt, verhuur van vergaderruimtes, een bed en breakfast en een theetuin.
De tuin wordt opengesteld voor publiek. Het klooster wordt enigszins verbouwd.
Stichting Het Klooster geeft aan dakloze mensen een plek om aan hun toekomst te werken. "Een combinatie van ambacht, cultuur en horeca doet recht aan waar de kapucijnen voor staan", aldus initiatiefnemer Paul Brockhus van Stichting Het Klooster.
Ed van den Berge schreef boek over zijn leven Will van de Ven schreef een recensie op de site van de KNR Lees verder...
Klooster Velp in nieuwe fase Klooster Velp in nieuwe fase. Lees verder bij Klooster Velp
Tekeningen van Philippus Een tweede collectie van tekeningen van Philippus is te vinden via Kunst van Philippus
Ze hebben als onderwerp missie, opleiding van de kapucijnen en verschillende typen kapucijnen.