Nieuws en jubilea in 2017

Gerard Remmers, tekening door Ingrid Andela Half mei 2017 heeft de provinciale overste Gerard Remmers wegens verschillende ziekten zijn functie moeten neerleggen.
Vice-provinciaal Bertus Bus neemt zijn taken waar. Dit zal duren tot de benoeming van de nieuwe custos op 16 juni 2017.
Valentius van der Putten Op 27 februari 2017 overleed in Denekamp in het verzorgingshuis van de zusters van Denekamp onze medebroeder Valentius van der Putten, minderbroeder kapucijn. Hij is op 4 maart 2017 begraven op de Gedenkplaats van de Nederlandse kapucijnen in Velp (NB).
Lees zijn In memoriam...
Provinciedag 12 januari 2017 Op 12 januari kwamen alle broeders bij elkaar om te bespreken wat de degradatie naar Custodie voor de Nederlandse kapucijnen betekent.
Tegelijkertijd werd er besproken wie voorgesteld gaan worden als nieuwe Custos en de twee Raadsleden. De laatste dag van februari zijn de geheime stembiljetten verzonden naar Rome.
Op 3 december 2016: presentatie de Geschiedenis van de Nederlandse kapucijnen door Prof. Dr. Jan Jacobs. Het uitstekend gedocumenteerde en leesbare boek werd in de kapucijnen kerk in Den Bosch gepresenteerd. Prof. Dr. Jan Jacobs heeft er 5 jaar aan gewerkt, samen met Corrie Vervest. Bijna 300 mensen waren aanwezig, velen waren de lezers van Met Kap en Koord.
Will van de Ven Op 18 november 2016 is Will van de Ven (1956-2016) overleden. Zij was van 2012 tot 2016 als adviseur lid van het bestuur van de kapucijnen. Door haar scherpzinnige en bescheiden, maar intens meevoelende manier van leven en doen, heeft zij achter de schermen veel goeds gedaan. Moge zij rusten in vrede.
Lees verder voor de tekst van het gedachtenisprentje Dit is in *.docx-formaat.
Wim Snik is op 15 november in den Bosch overleden. Op 15 november overleed in het Jeroen Boschziekenhuis te Den Bosch onze broeder Wilhelmus Germanus Snik. Lees zijn In memoriam...
Mauro Jöhri bezoekt Nederland De Generale Overste heeft begin november de Nederlandse kapucijnen bezocht. Hij werd vergezeld door Pio Murat, het Generale Raadslid voor Europa. Zij hebben kloosters in Tilburg, Den Bosch en Velp bezocht. Tijdens de ontmoeting in Tilburg kondigde Mauro Jöri aan dat de Nederlandse provincie het beste kan teruggeschaald worden tot Custodie. De mogelijke consequenties hiervan worden door het bestuur van de provincie onderzocht.
Jacques Wijnen is op 26 oktober 2016 in Tilburg overleden. Op 26 oktober 2016 overleed in Tilburg in ons verzorgingshuis onze medebroeder Jacques Wijnen, minderbroeder kapucijn.
Hij is begraven op de Gedenkplaats van de Nederlandse kapucijnen in Velp (NB).
Lees zijn In memoriam
Pauline Higler nieuwe adviseur van het bestuur Nadat adviseur Will van de Ven wegens een zeer erstige ziekte afscheid heeft moeten nemen, heeft het bestuur in Pauline Higler een nieuwe adviseur van het bestuur gevonden. Pauline Higler was o.a. betrokken bij de organisatie Porticus.
Ed van den Berge schreef boek over zijn leven Will van de Ven schreef een recensie op de site van de KNR Lees verder...
Kees van den Muijsenberg publiceerde boek over zenmeester Ryokan Een recensie staat op de website van de KNR Lees verder...
Klooster Velp in nieuwe fase Klooster Velp in nieuwe fase. Lees verder bij Klooster Velp
Tekeningen van Philippus Een tweede collectie van tekeningen van Philippus is te vinden via Kunst van Philippus
Ze hebben als onderwerp missie, opleiding van de kapucijnen en verschillende typen kapucijnen.
Levensloop van broeder Mauro Jöhri Sinds van 2006 is broeder Mauro de generale overste van de kapucijnenorde. Een korte levensbeschrijving van hem leest u op Mauro Jöhri, levensloop

Contact