Maandbericht

Maandbericht november 2015

Beste broeders en zusters, De novembermaand is voor mij voorbij gevlogen.
Ik ben weer de nodige keren in Velp geweest.
Ik heb ook een bezoek gebracht aan ons voormalige klooster in Breda. In Breda gaat het er toch wat beter uitzien na behoorlijk wat problemen. We hebben echt hoop op een goede afloop.
Ons huis in Babberich is nog steeds verhuurd, maar ook daar zijn problemen te verwachten. Als de huidige huurders het huis niet willen of kunnen kopen, moeten zij het pand verlaten. Na een jaar huren hebben ze nl recht op huurbescherming. Aangezien wij het pand willen verkopen moeten wij de huurders dan wel de huur opzeggen.
Met betrekking tot ons klooster in Den Bosch zijn met enkele mogelijke kopers oriënterende gesprekken gevoerd. Verder zijn we nog niet gekomen. Opmerkelijk is dat een flink aantal mensen al op de hoogte is dat wij het klooster op den duur willen vervreemden. En dat terwijl wij het nog niet naar buiten hebben gebracht.
Deze maand heb ik ook een bezoek gebracht aan De Wonne in Enschede. Als opvolger van Piet Hein van der Veer ben ik lid van de Raad van Advies. We hadden een hele zinvolle avond met de vaste kern van De Wonne. Ook daar zijn de nodige problemen. De religieuzen, die jarenlang de dragers van De Wonne zijn geweest, vallen zo langzamerhand weg. Arnulf Sibbing is ziek en zal hoogstwaarschijnlijk niet meer terugkeren. Zuster Francine gaat op niet al te lange termijn terug naar Etten en zuster Betty is al enige tijd geleden vertrokken naar Boxmeer. Ook hier is het niet gemakkelijk om goede opvolgers te vinden.
Door allerlei verplichtingen heb ik deze maand te weinig broeders persoonlijk kunnen bezoeken. En ben ik ook weinig in Tilburg geweest. Ik hoop dat in december en januari wat goed te maken. Hoewel december gewoon een drukke maand is en ik half januari naar Chili vertrek.

Vrede en alle goeds, Gerard Remmers


of naar onze homepage