De kapucijnen in Rome

Omdat de kapucijnenorde een wereldwijde gemeenschap is, is het Generaal Bestuur ook in Rome gevestigd.
Eens in de 6 jaar komen alle provinciaals en custoden bij elkaar om het beleid an het Bestuur te evalueren en plannen te maken voor de toekomst.
Dan wordt er ook een nieuw Generaal Bestuur gekozen. In 2018 is het Generaal Kapittel gehouden in het Internationaal College van de kapucijnen in Rome. Er is een nieuw bestuur gekozen. De nieuwe generale oveste is Roberto Genuin uit Venetië.
Het Generaal bestuur heeft zijn zetel nu in een oud, maar schitterend gerenoveerd pand in het centrum van Rome.
Er bestaan veel geledingen binnen het centrale bestuur: afdeling financiën, afdeling vorming, juridische zaken, heiligverklaringen, personele solidariteit, bestuur, secretariaat, constituties, bibliotheek en archief en veel andere zaken.
Er zijn tien Raadsleden, ieder voor een deel van de wereld. Het Raadslid voor Europa, voor de West-Europese Conferentie is de Franse kapucijn Pio Murat.

De Generale minister publiceert regelmatig spirituele brieven, voor de kapucijnen of ook voor de clarissen-kapucijnessen. In 2017 schreef hij een broef aan deze clarissen, die op het punt staan om hun constituties moderner te maken.
De brief is te lezen of te downloaden in Nederlands vertaling. Zie Brief aan de kapucinessen
Om te downloaden: klik met rechts op de link en kies voor 'opslaan'.

of naar onze homepage