In Memoriam

Kapucijnen die zijn overleden in 2018.Engel blaast op bazuin


2018
Janus Adriaans Janus Adriaans, minderbroeder kapucijn
Geboren op 27 december 1928 in Nuenen
Kapucijn: sinds 1948
Gestorven op 8 januari 2018 te Tilburg

Begraven: 13 januari 2018 op de Gedenkplaats Kapucijnen in Velp (NB).

Hij was 89 jaar oud en bijna 70 jaar kapucijn.
In 1965 vroeg kapucijn Jan Kampschreur hem om mee te gaan naar Amsterdam en daar een nieuwe vorm van religieus leven te ontwikkelen. Dat heeft hij gedaan en hij heeft het jaren volgehouden. Hij verdiende de kost met zijn werk in de plantsoenendienst van de gemeente.
Janus was al die jaren een graag geziene broeder in de Franciscus-gemeenschap van vele broeders en zusters in Amsterdam. Zijn eenvoudige hartelijkheid en dienstbaarheid waren bij velen bekend.
Begin 1994 werd Janus lid van de vormingsfraterniteit in Eindhoven. Daar had hij een goede invloed op de nieuwe kandidaten voor kapucijnen, franciscanen en conventuelen uit Nederland en Vlaanderen.
Hij was ook blij dat zijn familie toen op fietsafstand woonde. In 2003 verhuisde Janus naar Velp, waar veel mensen over de vloer kwamen en waar hij kon delen in de activiteiten van de groep. Hij kreeg een eigen stuk tuin dat hij op zijn manier bewerkte.
Hij bleef met Jacques Wijnen daar als laatste kapucijnen wonen tot er een nieuwe groep kwam. In 2012 ging hij naar Den Bosch waar hij mooie jaren beleefde. Toen zijn geheugen achteruit ging, verhuisde hij naar Tilburg. Ofschoon zijn geheugen meer en meer afnam, typeerde hij het met een glimlach: ""Het is er al uit voordat het er in komt!"
den ernstige ontsteking aan de alvkleesklier maakte plotseling een einde aanzijn vruchtbaar leven. Hij overleed op 8 januari 2018 onm het ziekenhuis van Tilburg.
Moge hij rusten in vrede.
of naar onze homepage