In Memoriam

Kapucijnen die zijn overleden in 2017.Engel blaast op bazuin


2017
Valentius van der Putten Valentius van der Putten, minderbroeder kapucijn
Geboren op 20 mei 1929 in Drunen
Kapucijn: sinds 1949
Gestorven op 27 februari te Denekamp
Begraven: 4 maart 2017 op de Gedenkplaats Kapucijnen in Velp (NB).

Hij was 88 jaar oud en 68 jaar kapucijn.
Wim, Wilhelmus Johannes Maria van der Putten, was 20 toen hij intrad bij de kapucijnen. Hij kreeg de kloosternaam Valentius. In 1957 werd hij benoemd voor het werk aan de geloofsvorming "Via Pacis" in Enschede. Daar werd hij in 1961 priester gewijd. Hij heeft vanaf 1957 in Twente gewoond: het grootste deel van zijn leven in Enschede en de laatste jaren in Denekamp bij de zusters van Denekamp, waar samen met broeder Gerbert Goossens heeft gewoond.
Hij was een pastor, een zachtaardig mens, met een groot gevoel voor wat mensen moeten meemaken. Lange jaren is hij pastor geweest in de Ariënshuizen in Enschede en Glanerbrug. Hij maakte daar mee hoe een overzichtelijk en nabij Ariënstehuis werd omgevorm tot een modern verzorgingshuis. Duizenden mensen heeft hij gekend en begeleid.
Bij de vuurwerkramp in Enschede was hij een van eersten die geestelijke bijstand verleenden.
Zijn voorliefde ging uit naar Lourdes-bedevaarten. De laatst tien jaar is hij vaak naar Medjugorje gegaan, in 2016 voor het laatst, toen het reizen al bijna niet meer mogelijk was.
Hij was zeer vroom en precies op alle dingen, geestelijk en materieel. De vier grote waarden in zijn leven waren zijn priesterschap binnen de kapucijnenorde, zijn familie en de devotie tot Maria.
Hij heeft gewoekerd met zijn talenten. De laatste weken verlangde hij naar de dood, die hem opnam op 27 februari 2017.
Moge hij rusten in vrede.


of naar onze homepage